Menorcan loma

Oltiin kesäkuun alussa viikko Menorcalla Cala'n bochissa, matka oli TUI:n kautta varattu, ja melkoisen hyvällä hinnalla, kun lähtö oli 31.5. (Suosittelen siis katselemaan näitä loma-aikojen ulkopuolisia aikoja, jos se on mahdollista.)  Hotellimme oli Blue star club Menorca.

Mukavuutena matkalla oli puolihoito. All inclusive olisi myös ollut mahdollinen, mutta haluttiin tutustua myös muihinkin ravintoloihin, joten valittiin puolihoito johon kuului buffetaamiainen sekä illallinen.

Rakastuin Espanjaan, ja Menorcaan heti. Rauhallinen elämänmeno, turvallisuus ja ilmasto. Siinäpä ne tärkeimmät, olisin viihtynyt lomalla helposti vaikka toisen viikon. Espanjassahan on tänä keväänä ollut hieman kylmempää kuin normaalisti, mutta lomamme ajalle ei sattunut kuin kaksi pilvisempää päivää, joista niistäkin toisesta iltapäivällä paistoi aurinko. Joten lomasäät suosi myös.

Täältä Raahesta matkalle lähteminen ei aina ole niin helppoa, joten jouduimme matkaamaan ensin junalla Helsinkiin, yöpymään lentokenttähotellissa ja tämän jälkeen vasta pääsimme reilun kolmen tunnin lennolle. Mennessä matkasimme päiväjunalla leikkivaunussa, joka oli tosi kiva ratkaisu lasten kannalta; he viihtyivät matkan todella hyvin leikkien muiden lasten kanssa. 

Takaisin tullessa aikataulut olivat hieman hankalemmat, ja jouduimme viettämään lentokentällä kuutisen tuntia ennen yöjunan lähtemistä. Lentokentällä aika sujui aika leppoisasti, syönnin ja perusjuttujen jälkeen olikin jo puolet ajasta kulunut, ja loppuaika vietettiin penkeillä tabia katsellen ja kahvilassa sitten ihan viimeinen tunti.

 Lapset olivat kuitenkin aivan loistavia matkakavereita, eikä kumpikaan missään vaiheessa matkoja itkenyt tai valittanut mistään. (Paitsi, että kumpikaan ei käynyt lentokoneen vessassa, koska se kuulemma syö niiden pyllyt.) :D Mutta jaksoivathan nuo pidättää siihen saakka, että päästiin Menorcan lentokentän vessaan. Myöskään korviin ei sattunut, ja suurin osa lennoista nukuttiin, joka oli etenkin takaisin tullessa helpotus, koska lapset jaksoivat sen vuoksi valvoa lentokentällä yömyöhään ennen junan lähtöä. 

Hotelli oli tosi kiva, isot uima-altaat, lastenallas, leikkipaikat ja hyvät ruoat. Huoneena meillä oli kolmio parvekkeella, jossa oli siis myös keittiö ja mahdollisuus valmistaa myös omia ruokia. Huoneet olivat siistejä ja nykyaikaisia. Ja kaikki oli kävelymatkan päässä, joka oli tosi mukavaa lasten kanssa. Rannalle pääsi näppärästi vieressä olevan puiston ja pienen metsän läpi oikaisemalla, jolloin matkaa tuli noin 200 metriä. Kun tietä pitkin se olisi ollut 350 metriä, ei pitkä sekään.  Noin puolen kilsan päässä oli Menorcan vierasvenesatama, ja siellä oli ravintoloita vieri vieressä. 
Suosittelen Piccola nimistä pizzeriaa, täydellisen hyviä kiviuunissa paistettuja pizzoja ja heillä oli myös kotiinkuljetus, joten tilattiin toisena sadepäivänä lounas hotellille.

Vuokrattiin yhtenä päivänä pyörät, joilla kävimme tutkimassa lähiympäristöä (päivävuokra 12 e) ja Cala Blancan lomakylää, jossa kävimme upealla rannalla. Pyöräily oli helppoa, koska sitä varten oli isoilla teillä omat leveähköt alueet, joten se ei tuntunut liian vaaralliselta. Kahden viimeisen päivän ajaksi vuokrasimme myös auton (2 päivää 60e), jotta pääsemme tutkimaan kauempana olevia kohteita, paljon jäi silti näkemättä, koska viikon loma on harmillisen lyhyt. Ehkä vielä joku päivä palaamme Menorcalle, koska rakastuin siihen täysin. Vaikka olen käynyt tosi monessa maassa, niin mikään ei ole vielä vienyt sydäntäni kuin tämä paikka. Suosittelen siis ehdottomasti käymään! Menorca on oikea rantaparatiisi, ja siellä on mitä upeimpia poukamarantoja ympäri rannikkoja, osalle pääsee vain patikoimalla, joten suurimmalla osalla emme käyneet.

Lasten kanssa paikka on ihanteellinen, pieni ja helppo. Ihmiset ovat ystävällisiä ja englanninkielentaitokin kohtuullisella tasolla.   Nyt meillä on sitten matkakuume niin lapsilla kuin minullakin....luulin, että se matkustaminen auttaisi siihen. :D 

Kommentit

 1. Anonyymi8.32

  Heippa, olipa kiva lukea tämä. Ollaan 6 henkinen perhe lähdössä kesäkuun alussa juuri samaan kylään ja hotelliin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menorca on kyllä niin ihana paikka, että ollaan mietitty josko lähtis sinne myös tänä kesänä. Tällä kertaa vähä eripuolelle saarta. :) Mukavaa lomaa!

   Poista
 2. Anonyymi21.40

  Moi! Kiitos tästä blogitekstistä, juuri harkitsen samaa hotellia ja kohdetta kesälomareissuksi. :) Mitä mieltä olit hotellin ruoasta? Minkälainen puolihoito oli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellin ruoka oli hyvää. Paljon lihavaihtoehtoja, runsas salaattipöytä ja paljon jälkiruokia. Puolihoitoon kuului aamiainen ja illallinen buffetissa, ja molemmat oli runsaat. :)

   Poista

Lähetä kommentti

kiitos kommentista! =)