Sisarusten väliset suhteet

Sisarusten päivä sai minut pohtimaan kotonani kasvavien sisarusten keskinäisiä välejä.
Olen äärettömän onnellinen lasteni pienestä ikäerosta, se on mahdollistanut sen, että sisarusten keskinäiset välit ovat todella läheiset. Kumpikaan ei muista aikaa ennen toista, ja pitkään esikoinen luuli, että he ovat kaksosia, kunnes tuli ilkeä äiti ja kertoi totuuden, heh. 
Ilman riitoja ei todellakaan selvitä, ne kuuluvat ihan päivittäiseen repertuaariin, mutta on niin ihanaa huomata, että vaikka kuinka riideltäis, niin silti se toinen on niin järjettömän rakas. 


Tänään juuri esikoinen sanoi: "Äiti, minä rakastan Enniä silti, vaikka se onkin tuommonen rääpäle." Musta tuo lause sisälsi kaiken sen mitä kahden sisaruksen välillä voi olla; painimatsista halailuun. Mua harmittaa se, että siskot joutui eri ryhmiin päiväkodissa, koska kyseisessä päikyssä ei ole sisarusryhmiä, ja päiväkodin mukaan se on muutenkin parempi. Voihan se olla kaverisuhteiden luomisen kannalta, mutta itse olen sitä mieltä, että sisarukset kerkeävät kyllä "eroamaankin" ihan riittävästi vielä kouluiässä ja myöhemmin. 

Meillä yhteinen ryhmä olisi tuonut turvaa päiväkodin aloitukseen, ja rohkeutta kohdata uusi paikka sisarus "turvana." Uskoisin, että päikyn aloitus olisi sujunut näin ollen ainakin meidän kohdallamme hieman helpommin. Mutta kunnalliset on niin täynnä, että näillä nyt mentiin, eikä tämäkään nyt mikään katastrofi ole, ovatpahan ainakin samassa päiväkodissa, monellahan ei ole edes niin onnekas tilanne.   Mielestäni sisarussuhteita tulisi vaalia, lähes kuin kalleinta aarretta maailmassa, koska onhan oma sisarus aina tärkeä. Kaikkein suurin äidin toive on, että side on niin vahva, että se kantaa läpi elämän. 

Hyvää kansainvälistä sisarusten päivää!  

Kommentit