Sivut

torstai 11. tammikuuta 2018

Koulunkäynninohjaajaksi opiskelu

Aloitin elokuussa opiskelut, opiskelen koulunkäynnin- ja aamu/iltapäiväkerhonohjaajaksi.  Opinnot ei kestä kuin vuoden, ja valmistun toukokuun alussa. Takana on yksi kahden kuukauden harjoittelu paikallisessa alakoulussa, joka oli todella mukavaa! Parempaa työtä en kyllä tähän hetkeen voisi keksiä itselleni, vaikka palkka ei päätä huimaa, niin muilta osin työ kyllä on parasta työtä mitä olen tehnyt. 

Lapset aloittavat päivähoidon 22 päivä tätä kuuta, vaikka ei meillä kyllä vielä ole tiedossa edes minne menevät. Taitaa olla melko ruuhkainen ajanjakso tämä Tammikuu, mutta jospa sitä kohta sais tietää, että kerkeäis edes hieman tutustumaan, sitten mun toisen työharjoittelun aikana hoitopäiviä tuleekin jo hieman enemmän. 

Nyt Tammikuussa jatkui opiskelut toisella kahdella jaksolla, ja 8 viikon opintojen päätteeksi on sitten 8 viikkoa työharjoittelua. Kalajoella opinnot on toteutettu monimuotona, ja meillä nyt keväällä on niin, että joka toinen viikko on kouluviikko ja joka toinen etäviikko.  Ihan siis sopivasti opintoja ja kotona oloa, käytännössä olisi mahdollista tehdä jotain työtä samaan aikaan, jos työpaikalla on joustoa tai työ on sellainen, että voit itse määritellä työssäoloaikojasi.  

Opiskelu on ollut kivaa, motivoivaa ja etenkin harjoitteluissa on ollut todella mukavaa.  

Mitä me ollaan siellä sitten opiskeltu? Nyt kevään aikana harjoitellaan perusasioita erityisopetuksesta, viittomista, monikulttuurisuudesta koulunkäynnissä, jne.  Syksyllä opiskeltiin EA- kurssi, lapsen kasvusta ja kehityksestä, oppimishäiriöistä jne. Opinnoista saat perusasiat tietoosi, joiden tietämystä voit sitten kehittää työssä.  

Itse opin eniten työharjoittelusta ja koulunkäynninohjaajan toimenkuva tuli hyvinkin tutuksi.  Joten jos intoa on alalle vähänkään tai paljon, niin ei kun opiskelemaan!

Jos tulee kysyttävää opinnoista niin kysyhän! Kerron lisää kommenttiboksissa, jos jotain jäi.  

Tulevia postauksia:

- Kirjoittelen päivähoidon aloituksesta ja siitä miten se sujuu 4.5v ja 3 vuoden kotihoidon jälkeen.
- Synttäripostaus (Enni täyttää 3v 21 päivä.) 

Toiveita?  


6 kommenttia:

 1. Anonyymi13.15

  Oliko pääsykokeet kouluum? Onko teillä koulussa englantia/matikkaa yms? Pääsetkö itse vaikuttamaan mihin menet harkkaan? Onko päiväkotiin mahdollisuus päästä? Onko koulutuksen lopussa lopputyön teko?

  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli pääsykokeet, niissä tehtiin oppimistestejä sekä psykologin haastattelu. Tää varmaan riippuu paikkakunnasta mihin hakee, moni koulu tekee erilailla. Kalajoella näin. Ei ole englantia ja matikkaa, koska kyseessä ammattitutkinto, eli tarkoitettu niille joilla on jo jonkinnäköinen perustutkinto takana, eikä siis tarvi olla samalta alalta, voi olla vaikka lukio. Joo ite valittiin harjoittelupaikat ja soiteltiin ne. Päiväkodissa voi myös tehdä harjoittelut. :) Jolloin olet ryhmäavustajan toimessa. Eikä ole lopputyön tekoa. Koulutukseen kuuluu vain opintojen aikana tehtävät lisätehtävät. Ja arvostelu on hyväksytty/hylätty, eikä siis numeroarvosanoin.

   Poista
 2. Anonyymi14.30

  Kiitos tosi paljon vastauksista! Koulutus kuulostaa tosi hyvälle :)

  Millaisia tehtäviä kurssien aikana on teillä ollut? Laajoja/vaativia tehtäviä? Ryhmätöitä?

  Joko sulla on näkemystä mihin haluaisit työllistyä valmistumisen jälkeen? ��


  Saanko vielä kysyä mikä sun aikaisempi koulutus on? Tai oletko aikaisemmin jo ollut sosiaalialalla?

  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtävät eivät ole hirvittävän vaikeita, jos on kuunnellut tunneilla, ottanut muistiinpanot hyvin ylös, niistä selviää lyhyehkössä ajassa. Haluaisin työskennellä 1-2 luokalla alakoulussa, myös eskariryhmät kiinnostaa.

   Olen aikaisemmalta koulutukselta asiakaspalvelun-ja markkinonnin merkonomi, ja työskennellyt kaupassa liki 10v. Olen käynyt pari vuotta lähihoitajaksi, mutta kokenut, että sairaanhoitopuoli alasta ei ole mun juttu, joten keskeytin aikanaan. Tämä sosiaalipuoli taas sitten on just niin mun ala! =) Sosiaalialalta ei siis muuta kokemusta ole, kuin lähihoitajaopintojen päiväkotiharjoittelu vuodelta 2009.

   Poista
 3. Anonyymi14.46

  Okei, kiitos <3 Mä olen aikaisemmin työskennellyt ravintola-alalla. Omien lasten myötä huomasin et haluan tulevaisuudessa työskennellä lasten ja nuorten parissa. Sairaanhoitaksi tai lähihoitajaksi en halua;piikki- ja verikammoisena en ole ehkä paras hoitotyöhön :D

  Tsemppiä koulunkäyntiin ja arkeen!

  Kaisa

  VastaaPoista
 4. Itse aloitan ensi viikolla vastaavat opinnot sivutoimisena opiskeluna. Opintolinja on suunniteltu työn ohessa kouluttautuville, mutta itselläni kun ei työpaikkaa ole, suoritan työkokeilua. Päivät peruskoulussa ja luentoja 1-2 arki-iltana/vk ja yhtenä lauantaina/kk. Ei ollut kummoisia pääsykokeita, ryhmänohjaaja vaan vähän kyseli motivaatiosta jne ;)

  VastaaPoista

kiitos kommentista! =)