Sivut

maanantai 29. helmikuuta 2016

Pizzapohja voilla

Kun haluat rapsakan maistuvan pizzapohjan salaisuus on voi ja pitkä vaivaus. Alla takuuvarma ohje pohjaan.


2.5 dl vehnäjauhoja 2.5dl grahamjauhoja
230 ml lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa 
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään(jauhot,hiiva,suola ja sokeri) lisää vesi ja rasva. Sekoita hyvin ja vaivaa 10 min niin, että taikinasta tulee kuohkea. Peitä liinalla ja anna kohota tunti.
Jaa kahteen osaan ja vaivaa ilma pois. Kauli kahdeksi pyöreäksi pohjaksi. Lämmitä uuni 300 asteeseen ja laita pelti samalla kuumenemaan uuniin, jotta saat pohjiin kovan lämmön alhaalta päin tai käytä pizzakiveä.

Täytä esim. Ilmakuivatulla kinkulla,mozzarellalla, juustoraasteella, rucolalla tai iha perus juusto, kinkku, ananas ja polpa tomaattimurskaa alle PALJON. Tärkeintä on, että täytettä ei oo liikaa, jolloin pohja ei jää lällyksi, jos haluat siitä rapsakan. 
Pidä uunissa noin 5-7 min.

2 kommenttia:

kiitos kommentista! =)