Sivut

lauantai 29. elokuuta 2015

Alanya lomalla pienten kanssa osa 2

Nyt kerron vähän vinkkejä lomanviettoon ja siihen mitä kannattaa ottaa mukaan. Listaan myös plussat ja miinukset.


PLUSSAT

Doomoo imetystyyny, loisto apuri lentokoneessa.
Oma villa ja vuokra-auto, helpotti matkaa kun pääsi omalla ilmastoidulla autolla liikkeelle ja päikkäriaikaan Villan omalle terassille ottamaan aurinkoa.
Lämpö, helppoa lasten kanssa kun ei tarvitse miettiä mitä pukisi päälle, mahdollisimman vähän vain.
Uv vaatteet, helpotti pukemista etenkin Mimin kohdalla joka halusi vähän väliä uida isossa altaassa ja keskipäivällä ei kovin kauaa ilman suojaa ois voinu pitää. Mimi sai aurinkorasvasta näppyjä, joten sitä ei voitu käyttää, joten suojattiin vaatteilla ja varjolla. Ja sit iltapäivisin ja aikasin aamulla sai polskia nakuna pieniä hetkiä.  Myös Enniä suojattiin pääosin varjossa pitämällä.
puhallettava uima-allas, ilman tätä ei oltais kyllä pärjätty. Allas oli sijoitettu terassille oven eteen varjoon ja tytöt polski siinä tunteja päivässä.
Puuduttavat korvatipat, en tiedä oliko näiden ansiota vai olisko muutenkaan ollut mitään ongelmaa, mutta kummallakaan ei ollut nousussa eikä laskussa korvaongelmia vaan molemmat lapset nukku lähes koko lennot.
Sisarusrattaat, Näille oli kokoajan käyttöä kaupungilla ollessa ja oli kyllä ihan loistojuttu, että otettiin mukaan. Ilmankin oltais kyllä pärjätty, mutta paljon helpommalla päästiin kun Mimi sai vain istua kyydissä.
Yölento, vaikka aluksi pelkäsin tätä eniten koko reissussa niin se oli ehkä lennon osalta helpon osa matkasta. Lapset nukku nousua ja laskua lukuunottamatta koko lennon. Takaisin tullessa ei ihan niin paljon, kun sillon oli iltapäivä.

MIINUKSET

Villan sijainti, Villa olisi ehkä voinut olla hieman lähempänä. 6 kilometrin matka rannalle ja kylälle oli ehkä vähän liikaa, etenkin kun Villa sijaitsi ylhäällä vuoristossa 250 metrin korkeudessa. Tosin osa tästä oli kyllä myös plussaa, koska siellä oli todella rauhallista, ja päättyvän tien varrella olevassa Villassa oli myös turvallinen olo. Mutta jos vaikka uimaranta olisi ollut lähempänä, niin siellä olisi ehkä ollut helpompi käydä, kuten myös syömässä jne.

Lounastarjoilun aika, lähes kaikissa käymissämme paikoissa lounasta alettiin tarjoilla vasta klo 12.00 lähtien, joten meillä se jäi aina välistä kun piti olla Villalla jo laittamassa typyjä päiväunille. Meillähä päikkäreiden venyttämisestä ei tuu muuta ku huutoa, joten oma syömärauha olisi ollut hyvin kaukana. Joten tää kannattaa ottaa huomioon, tai ottaa se all inclusive, jonka mäkin ehkä jatkossa otan reissuilla, onpahan ainaki ruokahuolto sit hoidettu. Mehän syötiin siis Villalla itse tekemiämme ruokia sitten lounaaksi, mutta joskus olisi ollut kiva päästä myös aamulla syömään muualle. Meidän lounasaika on siis lähempänä kymmentä, ku 12... johtuen siitä, että lapset herää ennen kukonlaulua, kirjaimellisesti.

Villan siivous, Villaa ei siivottu viikon aikana, vaan myös siivous oli omatoimista. Joten jos haluaa oikein kunnolla lomaa, niin kannattaa valita yli neljäntähden villa johon siivous siis kuuluu tai sit hotelli.

Näiden lisäksi lentokentällä oli mukana molemmille kantoreput, mutta niille ei ollut käyttöä. Meillä, kun kumpikaan ei niissä tykkää olla. Ja Antalyan lentokenttä ainaki oli niin kuuma, että siellä ei ois semmosta säkkiä viitsinytkään käyttää. Enni onneksi nukahti Oulun päässä lopulta syliin ja Mimille löyty leikkipaikka lentoa odotellessa ja kaveri nimeltään Aino.

Perillä kohteessa omistajalla oli 3 vuotias tyttö ja 2 vuotias poika, jotka kävivät usein moikkaamassa tyttöjä aamuisin samalla, kun omistaja putsasi uima-allasta.

Mimi oppi viikon aikana polskimaan uimarenkaalla, varomaan uima-allasta ja Ennikin alkoi tuntua isommalta tytöltä. Reissukuume jäi kytemään ja seuraava reissu tehdään parin vuoden päästä Espanjaan, Kreikkaan tai Italiaan. Ensi kesänä reissataan ihan vain suomessa, ehkäpä turun suunnalla, koska muumimaailmaan on päästävä. Joten Naantalissa luultavasti punkataan.

Lasten kanssa reissussa tarvitaan rutkasti kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, että reissu lasten kanssa ei koskaan ole samanlainen kuin ennen lapsia. Kaikki mennään lastenehdoilla, siis jos kyse näinkin pienistä. Isompien lasten kanssa sitten eri vinkeet. Mutta sen, kun ymmärtää jo ennen matkaa niin matkasta saa kaiken irti, eikä tule järkyttäviä paineita siitä, että pitäisi saada jotain tehtyä, nähdä nähtävyyksiä jne. Me oltiin vain lomalla ja viikon aikana kyllä katosi kaikki stressi ja paineet, eikä missään vaiheessa ollut riidanpoikastakaan saati stressiä. Matka oli todella rentouttava kokemus, kun sen alunalkaen jo ajatteli niin että mitään ei suunnitella vaan mennään sen mukaan miten lapset jaksaa. 

5 kommenttia:

 1. Anonyymi16.41

  Aurinkorasva kannattaa hankkia apteekista, niin ei tule näppyjä. Meillä Aco merkkinen ollut lapsilla käytössä! Tietty hikoileminen voi myös aiheuttaa näppyjä.

  Kivaltahan tuo villa näyttää, mutta tosiaan siinä pitää varautua siihen itse kokkailuun ja tekemiseen. Me ollaan yleensä oltu lähellä keskustaa perhehotellissa, joten lounas klo 11-12 välillä on hoitunut altaalla ja siitä sit lapset nukkumaan. Illasta sit me menty ravintolaan. Näin on pienten kanssa toiminu hyvin! Ja varsinkin kun itse lomalla haluaa myös pääsääntöisesti olla ilman kokkausta (kun ei mtn kokkausintoilijoita olla miehen kanssa) :)

  Ollaan myös tykätty et kävellen pääsee kauppoihin, ravintoloihin ja rannalle.

  Talvella lähdetään Dubaihin 3v ja 1v kanssa omatoimireissulle, saas nähdä miten sujuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lovean luonnonkosmetiikkainen sekä dermosilin mousse. Kumpikaa ei sopinu. :/

   Joo. Käytiinki heti alkuu kaupassa ja tehtiin viikon aikana tosiaa pizzaa, lasagnea, nuudeleita ja kanaa, makkaraa jne. Turkista kaupoiista onneksi löyty hyvin kaikkea. Mä tykkään kokkailusta, et mua ei sinänsä sw häirinny.

   Me päästiin hyvi liikkuu tuolla vuokra-autolla, oliha se turkin liikenne aika mielenkiintosta mut ku tottu ja varo kaikkia nii hyvin meni. :D

   Ens kerralla tytöt onki sit 4v ja 2v nii sit onki jo iha erilainen reissu.

   Poista
 2. Tuli mieleen, että ootko varma että ne näppylät tuli rasvasta eikä auringosta? Kun eihän aurinkoihottuma välttämättä Suomen auringossa tule, mutta ulkomailla voi tulla! Jos sen jälkeen suojasitte vaatteita, niin niitä ei tullut kun aurinko ei ottanut ihoon? Tosi kivan näköinen villa teillä ollut ja muutenkin hauskan kuuloinen reissu! Itselläkin olisi kamala lomakuume, mutta nyt pitää säästää rahaa, että voi olla ens kesän kotona vielä lasten kanssa :) Eli vissiin lotto vetämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon, ku näpyt lähti heti ku pesi rasvan pois nii hetken päästä. Ja naama oli ainoa jossa niitä oli ja naama kyl sai senki jälkee ajoittain aurinkoa, mut ei reagoinu ilman rasvaa mitenkää aurinkoon. Ainoastaa rasvan kans alko punottaa ja tuli semmosta pientä näppyä. Mimillehä ei oo koskaa käytetty mtn perusvoidettakaan, et onko sit herkkä iho tai jotain.

   Mäki aion olla vielä kotona ainaki vuoden. Enää 2kk ja alkas hoitovapaa jo. :o Aika kuluu nii nopeeta.

   Poista
  2. Joo oon, ku näpyt lähti heti ku pesi rasvan pois nii hetken päästä. Ja naama oli ainoa jossa niitä oli ja naama kyl sai senki jälkee ajoittain aurinkoa, mut ei reagoinu ilman rasvaa mitenkää aurinkoon. Ainoastaa rasvan kans alko punottaa ja tuli semmosta pientä näppyä. Mimillehä ei oo koskaa käytetty mtn perusvoidettakaan, et onko sit herkkä iho tai jotain.

   Mäki aion olla vielä kotona ainaki vuoden. Enää 2kk ja alkas hoitovapaa jo. :o Aika kuluu nii nopeeta.

   Poista

kiitos kommentista! =)