Sivut

torstai 25. joulukuuta 2014

talviraskaus, hermojen menetys!

"On niin kuuma, on niin tukala, hankala olla, en kestä tätä raskautta kun on niiiin lämmin." 

Usein kuulee valitusta kesäraskaudesta, etenkin jos on hellekesä ja se on ymmärrettävää, koska suurinosa ihmisistä ei pidä liian kuumasta ja raskaana olevana lämpöpatterina se voi olla tuskallista.

MUTTA

Olen nyt kokenut molemmat, raskauden hellekesänä (joka oli ihanaa) ja raskauden talvella. Ja valitsisin jokaikinen kerta sen loppuraskauden kesällä. Silloin kun odotin Mimiä viimeisilläni, ei tarvinnut vetää turvonneisiin jalkoihin ku sandaalit ja joku hellemekko päälle, ei tarvinnu tuntia ennen ulos menoa ähistä vaatteita päälle ja tukehtua kuumuuteen jo ennen ulospääsyä, saati yrittää saada toppatakkia mahtumaan kiinni, tai niitä toppahousuja. Äitiyshousuja ei tarvinnut käyttää viimeisen kuukauden aikana ollenkaan ja se jos oli mukavuutta, kun pystyi kulkemaan vain hameissa. 

Olen ollut siis viimesilläni kesän kuumimmilla helteillä sekä viimesilläni talven kylmimpinä ilmoina ja jokaikinen kerta valitsisin sen helteen. Kesällä en kyllä valittanutkaan, olin erittäin tyytyväinen vaikka maha oli jättimäisempi kuin nyt. Nyt valitan kun ulos lähtö on suoraansanottuna PERSEESTÄ.

Mulla ei ole yhtäkään sopivaa takkia, ulkona on 20 astetta pakkasta, ei yhtiäkään sopivia toppahousuja. Äitiyshousut puristaa, sukat puristaa, puserot puristaa. Kuuma on ihan kokoajan, paitsi siellä pihalla.. sinne kun ei saa sitä vaattetta.
En pysty oikeastaan ollenkaan ulkoilemaan rakkaan taaperoni kanssa, koska mulla ei yksinkertaisesti vaatteita.
Enkä ihan oikeasti viitsis tämän muutaman viikon takia ostaakkaan mitään kallista 80 euron äitiystakkia. Enkä oo kirppariltakaa löytäny oikein mitään, eikä kenellekään tutullakaan oo tarpeeksi isoja vaatteita. 

Taidan lukittautua sisään seuraaviksi viikoiksi, etenkin jos pakkanen nousee. Koska pelkkä villapaita ja untuvatakki auki ei riitä, maha on jäässä. 

Ja vaikka mulla olisikin sopivia vaatteita, niin en silti näkisi talviraskautta kesäraskautta helpompana vaihtoehtona, en missään nimessä. Mikä voisi olla helpompaa kuin uloslähtö hellemekossa ja sandaaleissa, kun iso maha on tiellä kokoajan? Ulkona voi mennä vaikka vesihanan alle makaamaan, jos liian kuuma yllättää.. talvella et voi tehdä mitään, kun loputtomasti vaatettakaan ei jättimahan kanssa voi lisätä ilman KUUMUUS kuolemaa. Joten sanoisin, että kesällä se kuumuus on tuhatkertaa helpompaa kestää. :D


Ja ettei vaatteiden sopimattomuus yhtään helpottaisi, niin muistathan syödä vielä koko joulun ajan hirveenä ja vetää suklaata jälkkäriksi! Niiiin ihanaa ja hehkeää. Onneksi itse osasin kuitenkin jonkunlaisen kohtuuden pitää eilisissä syömisissä, vaikka nyt suklaata onkin vuoden tarpeiksi ja pienet limsaöverit vedin eilen ja sain jalat turpoamaan. 


Miksi äitiysvaatteet on niin kalliita? Ja miksi isot koot niin rumia? 14 kommenttia:

 1. Nää niin riippuu tapauksesta. Mä olen ollut raskaana vähän joka aikaan vuodesta, ja molemmissa on puolensa. Hellekesänä raskaana ollessa oli toisaalta tosi vaikea olla koko ajan, kun oli tukala olo ja se vatsa jotenkin vielä lämmitti lisää. Plus yritäpä olla pitkissä (kuumissa!) tukisukissa kolmenkymmenen asteen helteessä... Mä onneksi en ole yhdessäkään raskaudessa tarvinnut tukivyötä tai muita sellaisia, nekin on varmasti kamalia kuumuudessa.Toisaalta toi on totta, mitä sanoit, että eipähän tarvi kesällä tuskailla sopivien talvivaatteiden tai kenkien jalkaan saamisen kanssa. Talvella on myös se, että voi olla tosi liukasta, ja musta se on aina raskaana ollessa tuntunut vähän pelottavalta.

  Riippuu varmaan aika paljon sekä raskaudesta että raskaana olijasta, mikä kenellekin sopii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Kesäraskaus voi olla tuskallinen jos joutuu tosiaa käyttämään tukisukkia jne. Mä en onneks joutunu, vaikka turvotusta olikin reippaasti.

   Mut näin kahdessa normi raskaudessa, vaikkakin nyt kivuliaammassa koen kesän helpommaks. :)

   Poista
 2. Samoilla linjoilla sun kanssas. Laskuttuaika huhtikuussa ja nyt 23+1 ja oon aivan kypsä. Ensin autat esikoiselle lahkeet ja hanskat, sitten tappelet 2vuotiaalle toppavaatteet päälle ja sitten ittelle. Ja sit ton tappelun ja oman ähkimisen takia oon jo niin kiukkunen että ulkoilu on ihan perseestä... Mä sentään sain kaverilta isomman toppatakin, mutta lämmin se ei oo missään nimeessä. Ka tänään saan miehen vanhat toppahousut kellarista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Se just ku ei riitä se oma pukeminen vaa pitää pukee vielä lapsetki. Mulla onneks vaa yks vaa kyllä se uloslähtö on nii tuskallista, että välil itekki aiva hermona.

   Poista
 3. Mulla ei oo ollu tätä ongelmaa ennen ja muutenkin tosi kätevään aikaan ovat syntyneet. Toukokuun tyttöjen kohdalla en kokenut helleongelmaa ja vatsan ollessa iso mentiin jo tuulitakissa ja sama marraskuun pojalla, että pakkaset eivät ehtineet. Nyt olen yhden takin ostanut, joka ei oo mammatakki ja toivon pystyväni pitämään sitä myöhemminkin alaosan kanssa olen mennyt niin, että nyt vetäisin toisten housujen päälle mustat collarit tai sitten vielä säärystimet. Me ollaan miehen kans samankokoisia, joten ei ole toivoa lainata sieltäkään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn ja kevään raskaudet on varmaan joo helpoimpia. Kun ei piä olla viimesillään kesällä eikä talvella.

   Vois itekki noita collareita kokeilla! Taidan muutenki alkaa pitää pelkästää niitä farkkujen sijasta. :D

   Poista
 4. Anonyymi21.23

  Mulla kai käy taas onnekkaasti, kun en ihan viimesillään oo kesällä enkä talvella, mut oon vähän samoil linjoilla pojjaat-kommentoijan kanssa.. Siis jumaliste että voi ärsyttää lasten pukeminen ja kaikki siihen liittyvä säätäminen! :D Munkin on pakko käydä vessas JUST ennen ovesta poistumista, ja siinä vaiheessa kiukkunen pikkuakka on jo repiny puolet vaatteista pois, ja toinen ilmottelee olevansa kyllästynyt millon mistäkin syystä:D Mä jotenki aina uloslähtiessä aattelen, että kun näitä on kolme, me EI enää ulkoilla :D
  Mut joo, mulla ei mee nytkään takit kunnolla kii, enkä myöskään aio ostaa uutta takkia paria kuukautta varten. Joten ymmärrän oikein hyvin että sua ei ulkoilu nyt ihan nappaa :D
  -Cindderella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pistin nytki jarin ulos Mimin kans. :D ei helekkari sitä viiti eka tuntia ähkiä vaatteita päälle.

   Kolmen kans joo voi ulkoilu olla vähä hankalaa, mut suosittelen lämpöpussii turvakaukaloon ja pienimmäinen siihe hengaamaan ja kesällä sit vaa vaunuihin :)

   Poista
 5. Ihan viimeisilläni en ole helteillä ollut, mutta lokakuun alussa syntyneen vauvan osalta väittäisin ettei tuo raskaus eroa siitä, että LA olisi ollut elokuussa. Ainakaan siis tuon raskauden osalta. Olin suorastaan hämmästynyt kaikista niistä kommenteista, että "sulla mahtaa plla kuuma, kun oot vielä raskaanakin", "voi sua, näillä keleillä viimesillään", "eikö olekin rankkaa olla raskaana helteillä ison mahan kanssa"?

  Olo oli aikalailla wtf. O.o Siis kun omat aatokset kulki suurin piirtein rataa: Kuinka HELPPOA onkaan olla viimeisillään raskaana kesällä - etenkin verrattuna kaikkiin aiempiin raskauksiin. Ensinnäkin kaikki nuo mainitsemasi syyt pukeutumisesta ja lasten pukemisesta ja vaatetuksesta. Ja sitten vielä se, että kesällä oltiin noiden kahden isomman lapsen kanssa ulkona lähes ympäri vuorokauden. Perässä juokseminen oli työlästä, mutta ne päivät kun voitiin lillua pihalla uima-altaassa oli kivoja. Ei tarvinnut juosta isompien perässä ja mikäs sen ihanampaa kuin lillua ison mahan kanssa viileässä vedessä ja nauttia kesästä - ja vielä samalla helposta ajasta isompien lasten kanssa. Ah. Autuus. Kolmas syy oli se, että olin kolme kertaa viettänyt alkuraskauden kesäaikaan ja ah... se se vasta tuskaa onkin sen etovan olon kanssa olla kesähelteillä saati sitten juosta lasten perässä kuumalla sen pahoinvoinnin kanssa.

  Eli annan kolme ääntä kesähelteillä ololle raskauden viime kuukausina ja nolla ääntä raskauden viimeisille talvikuukausille. :D

  Cindderellan kommenttiin viitaten: Kolmen lapsen kanssa meillä on kyllä ulkoilut jääneet. Ei onnistu. Ei. EI kertakaikkisesti: Ei. Yksi iso syy on 24/7 imetettävä ja alati puklaava vauva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ku ihanan pitkä kommentti! Mua kans hämmöstytti kommentit, et voi sua raukkaa ku oot tämmösillä helteillä viimesillään. Mua ku ne ei häirinny yhtään! Otin vaa innoissaan aurinkoa ja tankkasin d-vitamiinia ja jos tuli kuuma menin suihkuun. Ja joo mäki oon tuhatkertaa mielummi viimesillää kesällä ku alkuraskauden helteillä, tää kesä oli kamala ku pahaolo vaa paheni helteestä. Sillo ku aloin oottaa Mimiä pahoinvointi jakso ajottu marrasjoulukuulle ja se kylmyys helpotti!

   Poista
 6. Anonyymi0.11

  Hei Miia!

  Joko olette aloittaneet lapsellanne peittohoidon? :) Epäilen vahvasti, että minunkin pikku M:llä on sama "ongelma", niin pelkäänkin miten saan vilkkaan lapsen silmässä (mahdollisen) lapun pysymään, jos sellainen lääkärissä määrätään!. Olisi kiva, kun olisi joku, jonka kanssa voisi kokemuksia jakaa :)) Mutta tsemppiä loppuraskauteen ja kylmiin ilmoihin!! :)

  - Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan aloitettu. Ohjeena on että 2h/päivä. Mutta ei siitä kyllä mitään tuu, hyvä ku saahaa 5 minsaa kerrallaan pidettyä. :D Ku tää on vielä nii pieni, ettei malta paikallaan esim. lukemassa kirjaa tms. Nii ollaan pidetty aina ku mahollista. Mut silmä on hiukan parantunut itsekseenkin, eikä oo ollenkaan niin paha ku aiemmin. :)

   Poista
 7. Ai vitsi olisi helppoa, kun voisi vaan sujauttaa jalat sandaaleihin ja mennä jossain maksimekossa nää viimeiset hetket.. Raskaustalvitakki on ollut mun pelastus, oon jostain syystä ollut jo lokakuusta asti ihan jäässä tuolla ulkona, vaikka raskaana pitäisi kai ennemmin olla just kuuma :D Mutta oot kyllä ihan oikeessa, ne on naurettavan kalliita siihen nähden, miten lyhyen aikaa pystyy käyttämään...Vaikeinta on saada lämpimät kengät jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on kans palellu. Vaikka sisällä onkin kokoajan kuuma. :D Mää ostin semmoset ugg kopio saappaat nii ne on ollu iha huiput nyt loppuraskaudessa, ku maailman helpoin vetää jalkaan. :)

   Poista

kiitos kommentista! =)