Sivut

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Miian maidoton dieetti!

Pitkään ihmettelin miksi mun naama on aina niin turvonnut. Yritin vaikka minkälaista dieettiä ja vaikka painoin nuorempana 55 kiloa, oli kasvot aina hirveen pyöreän näköiset ja leuka turvonneen oloinen. Lisäksi leuan alla oli semmosta punasta kuivaa ihottumaa, samanlaista käsissä. En saanut tätä millään pois. Oireet paheni aina syömisen jälkeen, joten liitin sen johonkin allergiaan. Mutta koskaan aiemmin en tajunnut sen olevan maito. Maha ei kyllä normaali maitoa kestänyt ja vaihdoin laktoosittomaan, vatsakivut hävis mutta turvotus ei. 

Sitten noin vuosi sitten jätin kokeeksi kokonaan maidon juomisen pois, en syö myöskään jogurtteja/rahkaa kuin harvoin. Mutta ruoanlaitossa käytän joskus kermaa sekä leivän päällä juustoa, tämän verran elimistöni tuntuu kestävän.

Vasemmalla kuva vuosi sitten Mimin ristiäisistä, naama on ihan erinnäköinen vaikka painan juuri samanverran kuin nyt. Myöskin tuolta se on näyttäny painoin sitten 55 tai 65kg. Mutta maidon juonnin lopettamisen jälkeen turvotus ja ihottuma leuan alta on hävinnyt ja nyt näytän paljon kapeakasvoisemmalta. 

Ero on mielestäni huomattava! Oon itsekkin ollut oikeesti tosi hämmentynyt, miten maito johon mulla ei ole todettu ainakaan allergiaa voi aiheuttaa noin suuren turvotuksen. Myös nenä näyttää ihan eriltä, ja koko kasvojen profiili on muuttunut. Myös pitkään vaivannut käsien ihottuma on kadonnut.

Lisäksi ehkä suurin mikä mulla on hävinnyt on astma, en tiedä onko mulla sitä koskaan ollutkaan, vai onko maito"herkkyys" aiheuttanut sen, en ole maidon juonnin lopettamisen jälkeen tarvinnut kortisoni astmalääkettäkään, vain ventolinea tarvittaessa esim. eläinpölylle altistuttaessa. 

Maidonhan sanotaan turvottavan limakalvoja, jonka vuoksi sitä ei suositella juotavan flunssassa, koska voi vaan pahentaa oloa. Mulla se turvotti siis ilmiselvästi kasvoja ja hengitysteitä.

Nyt kun olen poissa maitokoukusta niin voin paljon paremmin! Vaikka kyllä se harmittaa ettei voi joskus juoda maitolasillista ruisleivän kera. :( Tai voi, mutta kärsii sitten turvotuksesta.

12 kommenttia:

 1. Anonyymi12.07

  Hyvin on turvotus kyllä hävinnyt sinun kasvoista maidon lopettamisen jälkeen! Aika jännää, että noin paljon vaikuttanut. En ole ennen kuullut että maidosta tulee tuollaista. Huomattava ero :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! En ois ikkää uskonu et johtu maidosta. Vaikka sinällää aika yksinkertane juttu.

   Poista
 2. Vau huikea ero! En tiiä huomasitko kun mulla kävi huikee muutos ihossa kun jätin viljat pois? Ei enää näppyjä, ei punoita eikä kuivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ero on kyllä ihan käsittämätön! Joo luinki sun postauksen viljattomasta! Mä yritin kans jättää viljojakin pois, kun aluksi epäiln sitä. Mutta ei tullu muutosta. Maidonjuonnin lopettaminen oli alkuun vaikeaa, mutta nyt kun on tottunut niin hyvin menee! =)

   Ja uskon, että viljoissa sama homma? :)

   Poista
 3. Juu kyllä tuossa on ihan selkee ero! :-) Toisille ei vaa maito sovi. Hyvä ku huomasit mistä johtu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ois ollu kiva vaan tajuta aiemmin! :) Tai uskaltaa kokeilla.

   Poista
 4. Anonyymi20.57

  Mutta hei kyllähän on olemassa kaikenlaisia kasvimaitoja, näin vegaanina niitä on tullut useampia kokeiltua ja paras ja lähinnä "oikeaa maitoa" on alpron makeuttamaton soijamaito. :) Lisäksi on olemassa ainakin soijasta tehtyä ruokakermaa, soija- ja kaurajogurtteja yms. Kannattaa googletella vegaanisia versioita maitotuotteista, sillä tavoin löytyy korvaavia tuotteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis kyllä kokeilla jtn soijamaitoo jos joskus tekee kaakaota mieli! Muuten kyllä siis pienissä määrissä kestää ruoassa maitotuotteita. Jos ei jokapäivä monella aterialla syö. Juotuna ei tunnu kestävän ollenkaa, varmaa siks just ku tulee kerralla enempi.
   Ja jogurttien jne jättäminen ei oo tehny tiukkaa, kun en oo niitä oikein koskaan syönytkään.

   Poista
 5. http://sikinsok.blogspot.fi/2014/09/blogi-esittelya_14.html <--- tein pienen esittelyn ja aloin lukijaksi ;)

  VastaaPoista
 6. Itsellänikin on ihottumaan leuan alla ja käsissä, enkä ole saanut sitä millään konstilla pois. Voisikohan aiheuttaja olla minullakin maito. Pakko kokeilla, vaikka ruokailu ilman maitoa kuulostaa itselleni kidutukselta :/ Olipas hyvä tuuri, että eksyin lukemaan blogiasi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Alkuun se olinkyll vaikeaa mutta siihen tottu ja vettäii tulee juotua enempi. :)

   Poista

kiitos kommentista! =)